luni, 9 aprilie 2012

Vulcan acasa!!!


Stim cu totii interminabilele zile de weekend cand copilul te roaga din 3 in 3 minute "joaca-te cu mine!". Chef nu prea este dupa o o saptamana tumultoasa la serviciu, ideile parca sunt blocate undeva si inchise bine cu lacat.
Va propun o activitate care poate fi realizate de fiecare data altfel, dar cu acelasi entuziasm.
Construirea unui minivulcan. Probabil ati facut acest lucru la ora de chimie in scoala generala. Dar, nu era amuzant?
Pentru realizarea lui avem nevoie de o cratita mai mare (nu de alta, dar cand vulcanul va erupe va murdari putin in jurul lui ).
Intr-o sticla de plastic de jumatate se pune bicarbonat de sodiu, aproximativ o lingura. Intr-un pahar amestecam colorant alimentar rosu cu un pahar de otet. In lipsa colorantului putei folosi ketchup. Efectul nu este la fel de intens dar este ok pentru a colora putin "lava". Sticla o punem in mijlocul cratitei si in jurul ei cladim cu pamant umed. Aceasta este vatrianta ideala, pentru ca efectul sa fie cat mai real. Se pot pune si ziare mototolite si umezite putin sa fie mai usor de cladit, peste care se pune (sau nu) o fasie de material mai inchis la culoare.
Dupa ce am cladit "muntele", turnam in sticla otetul cu colorant si...ERUPEEE....!!!!! Se va vedea cum spuma erupe din varful sticlei ca lava unui vulcan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu