luni, 9 aprilie 2012

Scrisul invizibil


Experimentul acesta este bun din mai multe motive. Daca il folosim la inceput, cand copiii invata scrisul, este un mijloc excelent de exersare. Apoi, pe biletele pot fi scrise fel de fel de indicii prin care se poate inventa un adevarat scenariu de film, dezvolta deci imaginatia. Se pot scrie secrete etc.
Trebuie sa il atentionam pe copil de la bun inceput ca nu are voie sa se joace acest joc singur, fara supravegherea unui adult.
Tot ce avem nevoie este un betigas de urechi si suc de lamaie. Se inmoaie betigasul in suc de lamaie si se scrie mesajul pe o foaie. La inceput nu se va vedea nimic. Aici intervine adultul. Calcam bine foaia scrisa cu fierul de calcat, fara aburi, si mesajul va prinde contur. Aproximativ acelasi efect il obtinem daca scriem cu lapte.
Un al mod de a scrie mesaje secrete este cel cu pixul...care nu scrie. Scriem apasat pe o foaie cu mina pixului care nu scrie, apoi, cu un creion colorat sau grafic, coloram usor zona. Mesajul va iesi la suprafata. Un joc excelent de-a "spionii".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu